Over

De band

We schrijven het jaar 1974 als een groepje enthousiaste jazz-liefhebbers uit Tilburg en omgeving het dixie-straatorkest LAMAROTTE opricht. Het orkest behoort dan tot één van de eerste straatorkesten in Nederland. Voor ogen staat het maken van jazz op een niet al te serieuze manier. Men zou kunnen zeggen: “Jazz met een knipoog”. Ook de gekozen naam van het orkest moet in dit perspectief gezien worden. Zowel de Franse betekenis (narrenkap) als de Nederlandse (laat maar rotten) zijn op het orkest van toepassing. LAMAROTTE heeft in de loop der jaren een unieke stijl en een ongeëvenaarde eigen sound opgebouwd. Het repertoire bestaat uit een mix van onvervalste dixieland en old style jazz. Opmerkelijk is ook dat het orkest niet alleen als looporkest, maar ook als podiumorkest kan worden ingezet, waarbij aangetekend moet worden dat de muziek voortreffelijk gearrangeerd is.

header_2
Resultaat: Vele optredens op binnen- en buitenlandse jazzfestivals. Hoogtepunten: Het jaarlijks optreden op het grootste jazzfestival van Europa in Dresden, Upton upon Severn in Engeland, Cala d’Or in Mallorca, Tenerife, Milaan, Cork in Ierland, Denemarken enz. Inmiddels zijn 1 LP (1984) en 8 enkele CD’s uitgebracht en een dubbelaar in het jubileumjaar 2014. Deze laatste 2-cd bevat een selectie van de door Lamarotte zelf uitgekozen nummers, met daarop gastoptredens van enkele oud-leden van Lamarotte. Daarnaast bevat het een vijftal nieuwe stukken en omdat de eerste audio-drager op LP is verschenen, is deze opnieuw gemasterd en als 2e cd aan het album toegevoegd.
In 2019 is Lamarotte 9 opgenomen met een aantal unieke live-opnames.

In 2019 vierde Lamarotte haar 45 jarig jubileum in het Koning Willlem II Stadion in Tilburg. Na een roerige periode door onder andere COVID-19 en het overlijden van bandleider Jan Hoes is de band in augustus 2021 voor het eerst in een vernieuwde samenstelling weer on tour.

Het plezier en de energie waarmee Lamarotte optreedt is in de jaren onveranderlijk gebleven en maakt deze band uniek in Europa!

De leden